![]() |
Твій собор
Бережіть собори ваших душ Від неправди, фальші і від бруду, Руку вбивці зупиніть: «Не руш, Це оте, що в славі вічній буде! Не торкайсь того, що є вінцем, Славою премудрого творіння, Бо безсилий ти перед Творцем, Непохитні Божі повеління». В час духовного занепаду навкруг, Коли вічні цінності забуті, Храм, де пробуває Божий Дух, Як дороговказ всім на розпутті, Щоби душам вказувати шлях, На якому мудрість і прозріння, Щоб зоріла істина в серцях Й у Христі усі знайшли спасіння. І у славі, поруч із Отцем, Засіяє вічною красою Твій собор, увінчаний Творцем, Як зоря над ночі марнотою. Лідія Вудвуд |
Христос в мені...Чи так воно насправді?
Чи є Христос у погляді очей? Чи до Отця мій дух незримо прагне Крізь суєту коротких днів, ночей? Христос був кротким, лагідним повсюди, Терпляче зносив ненависть, злобу, Хоча доволі виливали бруду На голову невинну і святу. Чи є Христос в мені, коли насмішки Лунають наді мною звідусіль? Чи зможу я всміхатися неспішно. Тамуючи в душі глибоко біль. Чи зможу я добром на зло відповідати Любов"ю покривати всю злобу, Що світ заполонила? Брат на брата По крові чи по вірі ллє ганьбу. Чи зможу я Христа відобразити В долині сліз і сум"яття земній І день сьогоднішній ось так прожити, Щоб люди бачили Христа в мені? І саме це - найбільша таємниця, Захована від тисяч поколінь, Сьогодні у серцях, немов зірниця, Небесним світлом сяє на землі. |
Право вибирати
Закони діють, не зважаючи на те, Чи знаєш ти про них, а чи не знаєш! Весною дивно яблуня цвіте— Чи восени ти груші там шукаєш?! Дитятко кида м’ячик в височінь… Хіба він мчить у безвість – не спинити?! Чи можеш ти сховати власну тінь, Коли проміння сонячне розлито? Чи знає глина більше, як гончар?! Чи може глек себе розмалювати?! Отець Небесний дав людині дар: Розкуту волю, право вибирати!!! Що вибираєш? Злість, а чи любов? Прокляття, смерть, а чи благословіння?! До тебе Бог говорить знов і знов… У нього стільки милості й терпіння! Вирішуй! Хай дитятко оживе! Запрагни вибирати Божу волю! Проб’ється з серця джерело живе, Ісус назавжди буде із тобою!!! Г.Левицька |
Переплавляй!
Переплавляй! Переплавляй усю, як є, І очищай усе, що не від Тебе, Бо Царська дочка я, дитя Твоє, Й житло моє знаходиться на небі. Пречистий і святий Єрусалим!.. Туди ввійти не зможе щось нечисте. Не будуть там із серцем гордим, злим, Розбещеним, підступним і корисним. Наші гріхи з глибин сердечних йдуть. Лиш тільки бачиш Ти все моє серце, Бог всепроникливий. Ти знаєш вірний путь, Яким повинна йти я, милосердний. Хоч боляче буває - не біда: Після грози завжди буває сонце; І, покаравши, мама пригорта Своє дитя до люблячого серця. Не покладе Господь такий тягар, Що не під силу нам його й підняти. Я - глина, а Господь - Гончар, Лиш форму правильну зуміє Він надати. Наш люблячий *Отець Своє дитя Опісля кари ніжно пригортає. За все в житті безмежно вдячна я, Що Бог вирівнює і потішає. Тож із покорою, смирінням геть усе Приймаю я від Тебе, мудрий Боже, Бо хто хреста свого з покорою несе, Тільки того Ти очищати можеш. В пречистий і святий Єрусалим Ввійду очищеною, вільною, святою, Бо добровольці будуть жити в нім, Очищені тут, на землі, Тобою! |
СЛУЖІННЯ БОГУ
Моє служіння - це моя сім'я. Своє служіння починаю з себе. Щоб славилось у всім Боже Ім'я, Нам єдність з Богом мати зaвжди треба. Стан мого серця - це мої думки, І погляди, слова мої і дії, Бажання людям Істину нести, І завжди з Божим Духом разом діять! Покора перед Богом, у сім'ї, І в першу чергу перед чоловіком - Нелегко це дається все мені, Але бажання є в мені велике. Учити ж інших легше, ніж самій І думать, і чинить по Слову Божім. У цьому допоможе Дух Святий І з Богом разом все в житті я зможу. Спасіння нам по вірі Бог дає. Я свято вірю в Його вічне Слово. А не в примарне щось, у щось своє, Для мене Біблія - тверда, міцна основа. Стояти хочу я лише на ній - На незворушній, непохитній Скелі, Був правильним щоб і прямим шлях мій, Щоб проявлявся Бог у Своїй силі. Творцю Всевишньому, Всесильному хвала, Честь, слава, і подяка, й поклоніння За Слово вічне, за Спасителя Христа, За мир і спокій, і моє спасіння! |
Я дякую, Боже, за всі стежки долі,
За ночі самотні, холодні й сумні. За те, що ховав Ти за хмарами зорі , Гартуючи дух, наче сталь у вогні. Я дякую, Боже, за терня колюче, За зранену душу і біль від обрАз. За морок нічний і за хащі дрімучі, Куди міражі затягали не раз. Я дякую, Боже, за всі буревії, Що душу шмагали, неначе бичем. За сльози пекучі в обмін на довіру, За втрату, що серце пробила мечем. Я дякую, Боже, за всі перешкоди, За “липових” друзів, за зраду й обман. За тих, хто на мене наклепи наводив, Пускаючи в очі солодкий туман. Я дякую, Боже, за всі ці терпіння! За те, що всім серцем прощати навчив, Засіяв у душу Любові насіння, По-новому світ свій для мене відкрив. За те, що навчив кожну мить цінувати, За вірність і відданість рідних людей. За вміння правдивість і фальш розрізняти, За щастя стрічати іще один день. Я дякую, Боже, за істинних Друзів, За тих, хто був поруч в тривозі й біді. За всіх, з ким крокую по життєвій дорозі, Й кого ще зустріну на своєму путі. Я дякую, Боже, за світло яскраве, Що ти в темноту мого серця пролив. За всі співпадіння життєвих обставин, За те, що Ти сонце в мені засвітив |
Лебедина Вiрнiсть.
Вдвох вони долають, розсікають хмари, Вдвох вони у щасті, вдвох вони в біді. Лебідь і лебідка все життя у парі, Лебеді кохають тільки назавжди. Лебедину ніжність дати б для людини, Менш було б розлучень, менш було б образ. Люди - не постійні. Пари ж лебедині У житті кохають вірно й тільки раз. |
Найвища *мудрiсть *– *усмiхатись *зранку!
Життю *радiти, *хоч *би *що *було! Терпiти *бiль. *Угамувати *рану. Простити *ближнiм *їх *несправжнє *зло. Три *корiнцi *висмоктують *з *нас *душу. Найперший *– *заздрiсть. *Жадiбнiсть *за *ним. I *лiнощi... *Настiльки *серце *сушать, Що *усмiшки *не *залишають *в *нiм. Щоб *вирвати *їх, *треба *мати *волю I *треба *зрозумiти *сенс *життя *: Любити *ближнього, *приймати *Долю, I *гiдно *йти *по *краю *небуття. * Віталій Іващенко |
ЦІЛУЮ РУКИ
Цілую руки рідної матусі, Невтомні руки мами золоті. До них я серцем тихо прихилюся: За все, що маю, люба, дякую тобі. За теплоту і затишок в оселі, За ніжність і турботу без межі, За щедрість і за мужність без умови, І за той вогник, що палає у душі. За всіх болить твоє святе серденько, Усіх воно так прагне обігріть, Від тебе перейняти хочу, ненько, Велике вміння щиро так любить. Ти – Берегиня роду, рідна мамо, Ти захищаєш нас, дітей своїх. Ти не троянда, а ромашка. Така сама Проста й відкрита сонцю і зорі. Буває, що сльюзинку нишком зрониш, - Пробач мені цей непростимий гріх. Прости , рідненька. Каюсь дуже в цьому, Й тобі вклоняюсь низько до землі. Нехай же сонце світить тобі ясно, Кує зозуля много-много літ, Зірки всівають долю щастям рясно, Щодня дарує радість дивний світ. * *------ *- |
.
Чого у тобі більше, злоби чи доброти? *Про що часто думаєш, про що говориш ти? *Які мотиви серця тобою управляють ? *І які *в тобі бажання перевагу мають? *Людей поважати і допомагати? *Чи може від них тільки користь мати? *На кого ти надієшся, яким шляхом ідеш? *Друже мій, чи знаєш, для чого ти живеш? *Для того щоб прожити й піти у забуття, *Чи радість дарувати, мета твого життя? *Напевно розумієш, що ти безцінний скарб *І у тобі закладений значний потенціал? *Та не для того друже, щоб ти його згубив, *А щоб для слави Божої, людям ним служив. *У кожної людини в житті є два шляхи, *Один веде до світла, другий до темноти *Хочу я, щоб знав ти, що світло то є Бог, *Який веде до правди , усим дає любов. *А темнота- це відчай, сльози і печаль, *Які тільки руйнують на привеликий жаль. *Ти маєш вільний вибір, куди тобі іти, *Але без Бога в серці не досягнеш мети. *Задумайсь, любий друже, яким шляхом ідеш, *Бо сподівання марні, якщо в гріхах живеш. * . |
| Текущее время: 17:29. Часовой пояс GMT +4. |