![]() |
.
До ніг Твоїх Сплету вінок з весняних диво-квітів, що квітнуть Милістю і Радістю Творця, силу лілово-голубої материнки, і п"янкий запах листя чебреця, і нагіток цілющий лист добавлю, кульбабок сонячним промінням огорну, барвінка пелюсточками приправлю, і серце своє в нього уплету, і вдячність щиру,що я є у світі, й за те,що Милістю Творця свого живу, в вінок з весняних диво-квітів увіллю я, до Ніг Ісуса із благоговінням покладу. Мария Бондаренко |
Ім"я Твоє
Я зову Тебе Ніжним Світанням, Що вітає небес голубінь, Я зову Тебе Вічним Коханням, Що народжує Радості Дзвін. Я зову Тебе Лагідним Вітром, Що голубить зелені ліси, Я зову Тебе Сонячним Світлом, Що відблискує в краплях роси. Я зову Тебе Дощиком Чистим, Відгомінням в весняних горах, ФіалкОвим Букетом Барвистим, ВишивАнкою в ранішних снах. Я зову Тебе Тайною МИті, Тихим Покликом Голосу Мрій, В солов"їних пісень розмаїтті Нових днів,сподівань і Надій. Мария Бондаренко |
ГОСПОДНІ РУКИ
* * У захистку Господніх рук живу. Тепло їх відчуваю, серце грію. Так сонце пестить весняну траву, Так руки матері дитя леліють. * * З рук Божих маб силу і красу І п*ю із ниї цілющий мед любові. Троянду серця світу принесу, Аби пізнав він пахощі Христові. * * На квітці серця диво-пелюстки Теплом зігріті Божої долоні Їм любо в сховку ніжної руки, Як соняху стрункому на осонні. * * Від нього ця гармонія свята. Довершив, як ніхто ніде не вміє. О сховок благодатний рук Христа- Нехай душа цвіте і духмяніє. * * * *Василь Мартинюк |
В долонях у Бога
О, Боже мій!!! Я дякую, що я в Твоїх долонях! І навіть якщо неміч й тіснота… І темрява пульсує біллю в скронях… Й життя, як птах, із тіла відліта… Я дякую, що я в Твоїх долонях!!! Ніхто й ніколи не розлучить нас, І не відділить від любові Бога! В Твоїх руках і мить, і день, і час… Ти — істина, життя й моя дорога. Я думаю про Тебе, Боже мій! Я прокидаюсь, а Ти ще зі мною… Який же Ти Величний і Живий!!! Бажаю йти, Ісусе за Тобою! Ніхто й ніколи не розлучить нас, Тобі, Господь, я щиро довіряю, Бо кров Твоя цінніша всіх прикрас У всесвіті… * Вона мене і зараз омиває… Куди від Духа я Твого піду?! Без Нього я пуста і несмілива, Сама піду — спіткнусь і упаду… І лиш з Тобою справді я щаслива. Я дякую, що я в Твоїх руках! Турботою мене Ти огортаєш І відступає геть і біль, і страх— Мене Ти Божим миром наповняєш! * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *13-14.05.20009р. * * Галина Левицька |
В Божому Світлі
* *Я приходжу до Тебе і стаю на коліна… Вірю в Божого Сина!!! Освяти і омий! Ти — Могутній і Вірний, Ти — Благий і Нетлінний!!! В моє серце поглянь і його перевір. Подивись, чи не йду я дорогою злою І на вічну дорогу мене попровадь. Ти є Світло!!! Не дай же блукати пітьмою, Порятуй від спокус і нечистих принад! Я виходжу у світло. Ще мружаться очі… Порятуй від думок і поганських утіх, А душа умирає, як листя, тріпоче, Бо у Божому Світлі виявляється гріх! Поклади на уста мої пильну сторожу. Чим наповнене серце — те й говорять уста… Обнови розум мій, Своїм Словом, о Боже, Щоб із серця лилася Твоя чистота… * *Галина Левицька |
.
Радію я і славлю, Тебе, Боже За кожний день, що Ти даєш в житті. Хто, як не ТИ, так турбуватись може! Все необхідне посилаєш Ти. Я тішуся і сонцем в небі ясним- Тобою створене світило це. І небом голубим, таким прекрасним, З мільйонами зірок та місяцем. І горами, що ген за небокраєм Синіють, затуманені здаля. І птаством невгамовним, що співає З самого ранку до заходу дня. Повітрям чистим, створеним Тобою Я дихаю й живу на цій землі. Моє єство наповнене хвалою За все, за все, що Ти даєш мені. Яка краса, який то розум в Тебе Не можу осягнуть соїм земним. На власних крилах віри я у небо Лечу зустрітися з Могутнім і Святим. . |
.
Кожен день в небесну голубінь *Я духовні очі підіймаю *І Твоїх Глсподь благословінь *Як дощу весняного чекаю *Так *як землю вранішня роса *Вмить одну зволожує від суші *Так вони в нас творять чудеса *Оживляють наші грішні душі *Знає Бог послати що кому *Для життя земного і служіння *Щоб служили вірно ми Йому *Він дає свої благословіння. . * . |
У молитвi схиляюсь на колiна в тишi
i Тебе я благаю -Бог Владико душi... Вiйди в серце благаю,Сам царюй у ньому, я Твiй голос впiзнаю,Твое слово прийму! |
СХОЖИЙ НА БАТЬКА
Мені назустріч незнайомець йде, Я ввічливо до нього привітався. Мене питає він: “Ти чий будеш?” І тільки відповісти я зібрався, Як він собі за мене відповів: - Ти син Івана, правильно гадаю? - Так, вірно, - брови я дугою звів, - Але я, дядьку, зовсім вас не знаю! - І я, синок, тебе до сих не знав, - Сьогодні вперше я тебе побачив, Але чий син – одразу я впізнав, На тебе дивлюсь і Івана бачу. - Так кажуть всі – на батька схожий я Не тільки зовнішністю в нього я удався, І голос, і манери, і хода... Як був малий і якось заблукався Чужі мене додому привели, Бо сам за себе я не вмів сказати, Зраділій мамі в руки віддали... Я, кажуть всі, - це вилитий мій тато! Ця приповідка взята із життя Важливої нас істини навчає: Якщо я Бога Всемогутнього дитя То чи на Нього схожий вигляд маю? Чи буду впізнаний зустрічними людьми Я як Отця Небесного дитина: Яким являється духовний вигляд мій? Чи прийме Бог мене як Свого сина? |
Не нарікай у труднощах
Не нарікай у труднощах ніколи, Не пожадай того, що ближній має. Втомившись, зупинись, поглянь навколо... Ти в винограднику!.. Тебе Господар знає. Хіба відразу гроно соковите? Чи всі плоди дозріють одночасно? Не раз потрібно і дощем полити, Й обрізати сухі галузки вчасно. Не нарікай... Не заздри тим, хто вище, У кого є вже зав’язі багато. До тебе Садівник сьогодні ближче, Він бачить, де потрібно підв’язати. І хоч тремтить від холоду листочок, Та не впаде, поки Господь не скаже. Не нарікай... Бог любить Своїх дочок, Синів Своїх підніме, перев’яже. Ти в винограднику. Не бійся рук Христових, Господар знає, як ти прищепився. Сухе одріже, щоб зростало нове, Щоб плід добром і щедрістю налився. Не нарікай у труднощах ніколи. Тебе Творець ростив аж до сьогодні. Поглянь навколо, як доспіли грона!.. Ти в винограднику! А він же є Господнім! |
| Текущее время: 18:54. Часовой пояс GMT +4. |